Dacia siktar på kanonresultat i Kanonloppet

Kraschen i Östersund har Dacia Dealer Team och Mattias Andersson lagt bakom sig. Kommande veckoslut är det Kanonloppet Karlskoga som gäller och säsongens sjätte deltävling i STCC.
– Bilen är reparerad och vi går all in som vanligt, hälsar en revanschsugen Andersson inför start.

I Jämtland blev Mattias Andersson ett oskyldigt offer i en duell mellan två andra förare. Efteråt var besviklesen stor i Dacia Dealer Team.
Inför Kanonloppet på Gelleråsbanan utanför Karlskoga är stämningen i teamet på topp igen.
– Jag ser verkligen fram emot att få tävla på Gelleråsen igen. Jag har kört där många gånger i STCC-karriären och nått bra resultat. Någon seger har det inte blivit ännu, men jag var tvåa 2010 och har många fjärde- och femteplatser, säger Andersson.
Femma är också hans bästa resultat hittills i årets mästerskap. Andersson nådde den placeringen i Göteborg. Uppföljningen på Falkenberg några veckor senare var nästan lika bra. Där noterades nämligen den blåvita Dacian för två sjätteplatser.
Ett liknande facit – eller helst ännu bättre – är teamets målsättning inför Karlskoga där STCC-förarna återigen får köra två heat. I Östersund senast var det bara ett, lite längre, som gällde.
– Jag gillar upplägget med tvåa race bättre, säger Andersson, som självklart har siktet inställt på att för tredje tävlingen i rad avancera till den andra kvalomgången, Q2.

Kanonloppet är en av svensk racings verkliga klassiker. Många stora stjärnor har underhållit publiken längs banan sedan starten 1950. Bansträckningen har förändrats genom åren. Den nuvarande beskriver Andersson så här:
– Det är en kul bana, teknisk och smal. Det sistnämnda brukar innebära att racen blir ganska tuffa närkontaktsmässigt. Banan bjuder på flera omkörningsmöjligheter, men har också många partier i vilka man kan göra bort sig om man inte ser upp.
Inför deltävlingen i Karlskoga, som är den tredje från slutet i årets mästerskap, ligger Mattias Andersson och Dacia på nionde plats i mästerskapet. Upp till åttondeplacerade Jocke Mangs skiljer det emellerrtid bara fem poäng. Till Daniel Haglöf på sjunde plats är avståndet ytterligare sju pinnar. Det är inte mycket med tanke på att det finns 56 poäng att tävla om i Kanonstaden Karlskoga.

Tisschema för STCC, Karlskoga 23-24 augusti
Fredag 23 augusti
Kl 15.15-15.40: Test 1.
Kl 17.30-18.00: Test 2.

Lördag 24 augusti
Kl 09.00-09.41: Kval (Q1, Q2, Q3).
Kl 11.15-12.10: Gridshow.
Kl 12.40-13.05: Heat 1.
Kl 15.25-15.50: Heat 2.