Tuff STCC-premiär för Dacia Dealer Team

Dacia Dealer Team fick en tuff start på STCC-säsongen. Premiären på Ring Knutstorp kantades tyvärr av bekymmer vilket innebar att Mattias Andersson fick nöja sig med tionde och tolfte plats i de båda heaten.

Det var en besviken Mattias Andersson som lämnade Skåne efter STCC-premiären.

– Jag drömde om att ta poäng i båda loppen. Nu blev det inte så och det känns sådär, konstaterade han.

Efter två lyckade testpass i fredags fick Andersson problem i kvalet lördag morgon. Ett elektronikfel gjorde att bilen inte gick som den skulle. Det innebar att Andersson fick sista startposition i båda loppen.

– I det första gjorde jag en bra start och på de inledande varven avancerade jag till elfte plats.

Andersson hamnade bakom Prins Carl Philip och var på väg om när STCC-debutanten stängde dörren. Det blev kontakt och Andersson valde att backa av för att inte riskera allvarliga skador på bilen.

Några varv senare kanade prinsen av banan och Andersson kunde smita förbi till den sista poängplatsen i racet.

Inför det andra loppet fick inte Dacia Dealer Team på däcken i tid innan start. Det resulterade i ett så kallat drive trough-straff, vilket innebär att föraren måste åka genom depån i låg hastighet.

– När vi skulle sätta på däcken saknades centrumringarna till fälgarna. Ett misstag från teamets sida som jag garanterar att vi inte kommer att göra om.

Andersson valde att ta sitt straff redan på det andra varvet, då han hunnit avancera några placeringar. Väl ute på banan igen var han återigen sist. In i mål rullade Anderssons Dacia som tolfte bil.

– Vår helg förstördes till stor del av elektronikfelet i kvalet. Vi var nia på fredagens tester och jag hade stora förhoppningar om att avancera till den andra kvalomgången, vilket gett oss en tionde startposition som sämst i båda racen. Varvtidsmässigt var vi bra med i båda loppen och tycker att vi var värda ett bättre facit än det vi fick med oss, avslutar Andersson.

Premiärracen i STCC vanns av Richard Göransson och Thed Björk.

Nästa deltävling avgörs på Solvalla 7-8 juni.