Formstark Andersson drar norrut

Semestern är över. Nu är det dags för STCC igen. 9-10 augusti avgörs Airport Race Östersund och det är ett laddat och förväntansfullt Dacia Dealer Team som gör resan norrut genom landet.
– Vi gjorde vår bästa tävling hittills senast i Falkenberg och vill givetvis rida vidare på den vågen, säger teamchefen och föraren Mattias Andersson.

Femma i Göteborg och dubbla sjätteplaceringar i Falkenberg. Mattias Andersson visade storform innan STCC tog semester den 13 juli. Skörden på 26 poäng är bara fyra sämre än vad exempelvis mästerskapstrean Robert Dahlgren körde till sig i motsvarande tävlingar.
– Jag har verkligen längtat efter att få tävla igen. Det andra racet i Falkenberg var nog det bästa jag gjort i den här biltypen. Det var extremt högt tempo från start till mål och vi kände att vi hängde med, säger Andersson.
Han är sugen på att få krypa in bakom ratten på sin Dacia STCC Edition igen och ser fram emot att få tävla på en för honom helt ny bana.
– Det ska bli spännande. Det är inte många i startfältet som kört där uppe tidigare så samtliga börjar i princip från ruta noll.
Situationen var den samma inför årets andra deltävling, som avgjordes på Solvalla.
– Solvalla var extremt tajt. Östersund känns betydligt snabbare och jag kan inte tänka mig att den kräver någon hokus pokus-inställning, även om den säkert är lite speciell. Det brukar racerbanor på flygplatser bli.

Första tävlingen efter omstarten erbjuder förarna endast ett, lite längre, race – precis som på Solvalla och i Göteborg. På fredag kör STCC två sena testpass. Lördag avgörs både kval och race.
– Målet är att, precis som i Falkenberg, avancera till den andra kvalomgången och vara med och konkurrera om en femteplats i racet.
Dacia Dealer Team kommer att vara på plats i Jämtlands ”huvudstad” redan på torsdag. Då ska nämligen bilen ställas ut hos Bilbolaget.
– Daciahandlaren i Östersund är verkligen engagerad i vår STCC-satsning och det ska bli roligt att möta Dacias kunder i den här delen av landet, säger Andersson.

Tidsschema för STCC, Östersund 9-10 augusti
Fredag 9 augusti
Kl 18.20-18.50: Test 1.
Kl 21.00-21.30: Test 2.

Lördag 10 augusti
Kl 12.10-12.51: Kval (Q1, Q2 och Q3).
Kl 15.20: Race.