Dacia Dealer Team blickar framåt mot Göteborg

En vecka har gått sedan STCC-deltävlingen på Solvalla. Dacia Dealer Team nådde åttonde plats och fick med sig några värdefulla poäng hem till Linköping.

– Racet var okey, men jag är fortfarande besviken över att vi missade i kvalet och fick starta sist ännu en gång, säger teamchefen och föraren Mattias Andersson.

För att få den nylagda asfalten att hålla vattnades banan strax innan kvalet på Solvalla.

– Vi trodde att vattnet skulle göra banan extremt halkig och valde därför att inte åka ut direkt. Det var fel och vår taktik gjorde dessvärre att vi helt enkelt fick för få varv för att kunna sätta en riktigt bra tid. Dessutom missade vi lite med lufttrycket, berättar Andersson och tillägger:

– Det var en stor besvikelse att vi missade den andra kvalomgången, Q2, igen. I premiären på Ring Knutstorp var det tekniska problem, som vi själva inte kunde påverka, som ställde till det för oss. På Solvalla slarvade vi bort det lite själva.

Kvalet till trots trivdes Mattias Andersson och Dacia Dealer Team på Solvalla, en bana som Andersson inte tävlat på tidigare.

– Kul, men trångt och bökigare än vad jag trodde innan. Det faktum att vi fick mindre testtid än planerat och att man vattnade asfalten inför kvalet gjorde det extremt svårt att få till det.

Nästa deltävling i STCC avgörs i Göteborg 28-29 juni. Även den banan är speciell.

– Men där har jag tävlat många gånger tidigare och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka. Göteborg var den bana där vi var närmast toppen förra året och det bådar gott inför årets besök.