Nedräkningen har börjat för Dacia Dealer Team

Nedräkningen för STCC-säsongen 2013 har börjat. Häromdagen gjorde Dacia Dealer Team sin andra av tre testdagar inför premiären på Ring Knutstorp 3-4 maj. – De här dagarna är viktiga i vår strävan att hitta formen som team, säger föraren och teamchefen Mattias Andersson.

Dacia Dealer Team mötte våren i Skåne. Ring Knutstorp bjöd nämligen på solsken och ordentligt med varmgrader när STCC kallade till test i dagarna tre.

– Sedan Dacias satsning på STCC offentliggjordes den 21 januari har vi jobbat intensivt med att få allt klart. Det har varit en fantastiskt kul resa och självklart känns det jättebra att äntligen få komma ut på banan och köra vår nybyggda Dacia STCC Edition, säger Andersson.

Målsättningen med testdagarna har bland annat varit att jobba ihop teamet samt att hitta fart i bilen.

– Vi kanske är lite rattrostiga ännu så länge, men vi är klara och bilen fungerar. Vi har gjort framsteg hela tiden under de här dagarna och det är en bra början, konstaterar Mattias, som i huvudsak byggt Dacia Dealer Team med personer ur sitt tidigare racingteam.

Men teamet har också förstärkts. Nya för året är Michael Frendesson och Joakim Zetterström. Frendesson jobbade för ett TTA-team 2012 och Zetterström var ingenjör på den bil Linus Ohlsson körde till en stark andraplats i ovan nämnda mästerskap.

– Med sin tidigare erfarenhet av den här biltypen är de viktiga kuggar i teamet.

Mattias Andersson har alltid varit sin egen ingenjör. Zetterströms inträde i teamet innebär att Andersson ska kunna koncentrera sig mer på rollen som förare.

– Men det är inte helt lätt. Frågar du de andra i tycker de säkert att jag fortfarande lägger mig i för mycket, säger han och ler.

– Vi slår ur underläge, men ska verkligen försöka ge de övriga teamen en match och på det viset bidra till att placera Dacia på den svenska bilkartan, säger Andersson.

Dacia Dealer Team vill bli årets uppstickare i STCC. Mästerskapets ”retsticka” är teamet redan. Eller vad sägs om följande budskap till konkurrenterna på bilens baklucka: ”Du ligger just nu bakom Sveriges billigaste bil”.