Årsbästa av Dacia Dealer Team i Karlskoga

Mattias Andersson och Dacia Dealer Team svarade för säsongens bästa insats i STCC-deltävlingen i Karlskoga. Genom att bli sjua och femma i de båda racen klättrade Andersson till sjunde plats i tabellen och har nu bara mästerskapets stora team, Volvo och BMW, före sig i tabellen.

– Målet nu är att behålla sjundeplatsen, men det skulle vara skönt att få avsluta säsongen med en pallplats i något av de resterande racen också, säger Andersson.
Efter ett lyckat kval, som gav åttonde startposition i det första heatet och sjunde i det andra, gjorde Andersson två mycket bra race inför 4.950 åskådare.
Han svarade för en bra start i det första, höll sin åttondeplats och avancerade en placering genom att ta sig förbi Jocke Mangs en bit in i racet.
– Mangs började mattas och jag kände mig stark, till och med lite starkare än BMW-duon Richard Göransson och Fredrik Larsson som jag hade närmast framför mig.
Något vidare avancemang blev det inte i racet, men Andersson var ändå mycket nöjd sjua i mål.
– Fartmässigt är det vårt bästa lopp i den här typen av bil, säger han.

I det andra racet fick Anderssonen ännu bättre start från sin sjunde ruta på gridden. Efter en stökig första kurva med mycket plåtkontakt kom han ut som femma. Några varv in i racet avancerade han till fjärde plats genom att ta sig förbi Fredrik Larsson.
Efter det blev det svårkört.
– Plötsligt ropade min ingenjör, Jocke Zetterström, och varnade mig för både grus och olja på banan. Långa rakan såg ut som ett slagfält och jag tappade rytmen och blev försiktig.
Detta utnyttjade Larsson som återtog sin fjärdeplats och ryckte ifrån.
– Självklart är det synd att tappa en placering, men banan såg ut som ett slagfält och att komma ut på rullgruset i de här hästigheterna och på slicks är otäckt. Larsson var stark, men hade det inte varit för gruset hade jag inte tappat honom som jag gjorde.
I slutet av racet åkte Andersson lika fort som Larsson, men avståndet framåt var för långt. Tyvärr.
– Men jag är ändå jättenöjd. Den här helgen var det bara Volvo som var snabbare är oss. Vi höll jämna steg tidsmässigt med Göransson och Larsson i BMW.

Nästa deltävling avgörs i Tierp 6-7 september. Där går Dacias kamp om att blir ”Best of the rest” i årets STCC vidare.

Resultat.
STCC Karlskoga 24 augusti.
Race 1.
1) Thed Björk, Karlskoga MF, Volvo, 18 varv
2) Robert Dahlgren, Skellefteå MS, Volvo, + 0,842
3) Linus Ohlsson, Jönköpings KC, Volvo, + 2,778
7) Mattias Andersson, Åtvidabergs MK, Dacia, + 13,389

Race 2.
1) Thed Björk, 18 varv
2) Fredrik Ekblom, Örebro RC, Volvo, + 2,037
3) Richard Göransson, Örebro RC, BMW, + 4,123
5) Mattias Andersson, + 15,948

Mästerskapet efter 6 av 8 deltävlingar
1) Thed Björk, 202
2) Richard Göransson, 133
3) Robert Dahlgren, 126
7) Mattias Andersson, 47