Dacia Dealer Team laddar för revansch i Göteborg City Race

Stockholm ena tävlingshelgen, Göteborg nästa. Storstadsracen avlöser varandra i STCC.
– Jag har tävlat många gånger på banan i Göteborg och gillar den verkligen, säger Mattias Andersson i Dacia Dealer Team inför starten på fredag.

STCC är framme vid säsongen tredje deltävling – Göteborg City Race på frihamnspiren i centrala Göteborg. I skuggan av Götaälvbrons västra brofäste ska svensk racings kungaklass genomföra säsongens fjärde race. Precis som på Solvalla i Stockholm rör det sig om ett, längre heat.

– Göteborgsbanan, som mäter 1,58 km, är väldigt teknisk och kräver precision och noggrannhet. För att få ut max måste man snudda räcket med backspeglarna på många ställen. En av mina styrkor är att jag är noga med linjen och det får man betalt för i Göteborg, säger Mattias Andersson.

Dacias teamchef och förare har tävlat på Göteborgsbanan med olika bilar ända sedan premiären 2008.

– Jag har stått på pallen vid ett par tillfällen och i fjol var Göteborg den bana på vilken vi var närmast toppen tidsmässigt. Det känns givetvis bra inför årets besök, säger Andersson.

Dacia Dealer Team har haft en lite jobbig start på säsongen. Framförallt har teamet inte fått till kvalen. I premiären på Ring Knutstorp var det tekniska problem som förhindrade Mattias Andersson att avancera till den andra kvalomgången, Q2. På Solvalla föll teamet lite på eget grepp då man medvetet avvaktade i depån på att banan skulle torka upp. Det innebär i slutänden att Andersson fick för få varv och inte kunde konkurrera om en Q2-plats då heller.

– Målet är Q2­ även i Göteborg och vi vet att vi har kapacitet att slå oss in där.

Mattias Andersson är optimistisk, tar med sig känslan från fjolårets besök i Göteborg och tror på en framgång för teamet i årets tredje STCC-deltävling.

– Vi ser fram emot racet och är ordentlig revanschsugna. Solvalla var en helt ny banan för oss. Göteborg har vi tidigare erfarenhet av och inställningar till bilen som vi vet fungerar.

Tidsschema Göteborg City Race
Fredag 28 juni
Kl 13.10-13.40: Test, STCC
Kl 17.30-18.00: Test, STCC

Lördag 29 juni
Kl 11.25-12.25: Gridshow
Kl 12.25-13.06: Kval, STCC (Q3, Q2, Q1)
Kl 15.05-15.40: Race, STCC

Följ STCC i Sveriges Television
SVT1 lördag 29 juni kl 14.30-16.00
Göteborg City Race visas även i svtplay.se