Dacia laddar för STCC-seger i prestigekamp

Dacia har vad som krävs fört att bli ”Best of the rest” i STCC 2013.
Dacia Dealer Team visade det i Karlskoga senast.
– Och vi tänker göra det i Tierp och i finalen på Mantorp Park också, hälsar föraren och teamchefen Mattias Andersson.

Andersson är optimistisk inför avslutningen av mästerskapet. Formkurvan pekar uppåt och i tre av de fyra senaste racen har han varit främsta förare utanför toppteamen Volvo och BMW.
– På Gelleråsbanan hängde vi med BMW-bilarna fartmässigt i racen. I det första heatet hade vi till och med bättre varvtid än Fredrik Larsson och var bara två hundradelar efter Richard Göransson. I mästerskapstabellen har vi svårt att konkurrera med dem, men i de avslutande två deltävlingarna ser jag en möjlighet att vi ska kunna vara med och utmana, säger Andersson.
I Karlskoga noterades startfältets enda Dacia för en sjunde- och en femteplats.
Andersson besegrade både Daniel Haglöf och Jocke Mangs, förarna som är främsta utmanare i prestigekampen om bästa placering bakom mästerskapets två stora, Volvo och BMW

Inför deltävlingen i Tierp och finalen på Mattias Anderssons hemmabanan Mantorp Park toppar Andersson ”Best of the rest-ligan”. Haglöf är tvåa på lika många poäng och bakom, bara sju poäng efter, skuggar Jocke Mangs
I mästerskapstabellen parkerar trion på sjunde, åttonde och nionde plats.
Före sig har de bara fyra Volvo och två BMW.

Dalkarlen Haglöf, PWR Racing Team, har det bästa, enskilda resultatet i trion med en tredjeplats i det första racet i Falkenberg. Saab 9-3-föraren är också den ende av de tre som ännu så länge lyckats avancera till den tredje kvalomgången, Q3, som de fem snabbaste får köra. Det skedde i Göteborg.
Jocke Mangs, som kör Citroën C5 för Brovallen Design, är den som varit jämnast kvalmässigt i konkurrens med Andersson och Haglöf. På sex försök har han tagit sig till Q2 fem gånger.
Vad som talar för Andersson inför avslutningen på mästerskapet är helt klart hans jämnhet och fina facit i de senaste deltävlingarna.

Efter en ganska trög inledning på mästerskapet vände det med en finfin femteplats i Göteborg. I Falkenberg blev det två sjätteplatser och i Karlskoga senast var han som sagt sjua och femma.
– Om jag inte hade fått Fredrik Larsson framför mig i racet i Östersund hade mitt utgångsläge inför avslutningen varit ännu bättre. Men vi känner oss starka nu, skaffade oss ett övertag på Haglöf och Mangs i Karlskoga och är verkligen laddade inför deltävlingen på Tierp Arena 6-7 september, säger Andersson.