Tredje startposition för Andersson efter kval i regn

Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, noterades för åttonde och sjunde tid i fredagens kval till Göteborg City Race. Det innebär bland annat att han startar det första av lördagens båda STCC-heat från tredje startruta.
– Där kommer jag att gå för det. Målet är att ta mig upp i ledning så fort som möjligt, säger Andersson.

Fredagens kval avgjordes i regn. Mattias Andersson hade hoppats på torrt underlag på Frihamnspiren. På förmiddagens tester, och innan regnet drog in över Göteborg, var han nämligen trea i båda passen.
– På våt bana ökar risken för misstag och jag var nära att ställa till det för mig vid ett tillfälle. Men jag är ändå ganska nöjd med min insats även om poängskörden i Q1 kunde ha varit bättre. Det var ett okey kval, sa Andersson.

Åttondeplatsen i den första kvalomgången, Q1, ger Andersson ett bra utgångsläge i lördagens första race. I det startar nämligen de tio snabbaste från kvalet i omvänd ordning. Erik Jonsson delar första startled med Emma Kimiläinen och bakom dem återfinns Mattias Andersson, som från tredje startruta har Mattias Lindberg bredvid sig.
– En bra position som ger förhoppningar om ett bra resultat. Viktigt i morgon blir att få till en så bra start som möjligt och förhoppningsvis kunna ta ledningen. Det är åtminstone min målsättning. Jag tänker gå för det.

Nackdelen med åttondeplatsen i Q1, där förarna får utdelning enligt samma poängskala som i racen, är att Andersson bara erövrade fyra pinnar. I premiären på Knutstorp, där han var femma, blev det tio.
I kvalet till helgens andra race, Q2, blev Andersson sjua vilket också blir hans startposition. Thed Björk, snabbast i båda kvalen, står i pole position närmast följd av Fredrik Ekblom, Richard Göransson och Fredrik Larsson.

OBS! Lördagens direktsändning från Göteborg City Race i SVT Play inleds kl 13.15.

 

Bild.
Foto: Racefoto