Dacia Dealer Team stod pall i Göteborg

Det blev en efterlängtad pallplats för Mattias Andersson och Dacia Dealer Team när STCC gästade Göteborg. Andersson blev trea i det första racet och följde upp den insatsen med en fjärdeplats i det andra.
– Vår bästa helg hittills med Dacia Dealer Team. Härligt att äntligen få ta den här satsningen hela vägen upp på pallen. Det har alla inblandade gjort sig förtjänta av, konstaterade en mycket belåten Andersson.

Fredagens kval gav Andersson tredje startposition i det första heatet i Göteborg City Race. Det utgångsläget var östgöten inte sen att utnyttja. Han fick en bra start, lyckades passera Emma Kimiläinen och utmanade polemannen Erik Jonsson ner mot den första kurvan.
– Men han blockerade och gled ut vilket gjorde det både svårt och riskabelt att försöka ta sig om. Dessutom var jag rädd att bli påkörd bakifrån in i den första kurvan, berättar Andersson, som attackerade Jonsson flera gånger redan på det inledande varvet.
Men racet var stökigt med många varv bakom säkerhetsbil på grund av flera krockar och krascher. Det begränsade Anderssons möjligheter att avancera. Han gjorde ytterligare ett allvarligt menat försök, men missbedömde situationen något och tvingades i stället släppa Linus Ohlsson förbi sig.
Men Andersson höll undan till tredje plats, hans första pallplats i den här typen av bil och med Dacia Dealer Team.

Insatsen i det första racet följde Andersson upp med en mycket stark fjärdeplats i det andra loppet där han hade sjunde startposition.
– Jag fick en bra start och kom ut ur den första kurvan som femma. Sedan tjänade jag en placering när Fredrik Larsson fick en bestraffning. Jag hamnade bakom Linus Ohlsson och halvvägs in i racet började jag närma mig honom. Men så gjorde jag ett litet misstag i slutet på långa rakan och efter det hade jag en lite olycklig varvning av både Prins Carl Philip och Roger Samuelsson.

Dacia Dealer Team har fått en bra start på säsongen. Anderssons facit i de inledande fyra racen är imponerande läsning: 5-5-3-4.
– Det ger oss en femteplats i mästerskapet och vi har tagit 30 och 31 poäng i de två första deltävlingarna. Stabiliteten finns där, konstaterar Andersson belåtet och tillägger:
– Det var skönt att ta den första pallplatsen med Dacia. Nu satsar vi vidare mot första segern.

Resultat.
STCC, Göteborg City Race.
Race 1.

1) Erik Jonsson, BMW, 22 varv
2) Linus Ohlsson, KIA, + 0,313
3) Mattias Andersson, Dacia, + 0,446
4) Mattias Lindberg, KIA, + 1,241
5) Fredrik Larsson, BMW, + 2,576

Race 2
1) Thed Björk, Volvo, 27 varv
2) Richard Göransson, Saab, + 5,703
3) Linus Ohlsson, BMW, + 15,879
4) Mattias Andersson, Dacia, + 20,654
5) Fredrik Larsson, BMW, + 32,594

Förarmästerskapet efter två deltävlingar
1) Fredrik Larsson, BMW, 87 poäng
2) Thed Björk, Volvo, 82
3) Fredrik Ekblom, Volvo, 75
4) Richard Göransson, Saab, 69
5) Mattias Andersson, Dacia, 61

Teammästerskapet efter två deltävlingar
1) Volvo,169 poäng
2) WestCoast Racing/BMW, 139
3) Team Tidö/Saab, 104
4) Team KIA, 87
5) Dacia Dealer Team, 87