ELF går in som sponsor för Dacia Dealer Team

I år kommer ELF gå in som sponsor för Dacia Dealer Team i STCC. Det nya avtalet kommer starkt bidra till målet att nå pallplatser i och med användningen av högkvalitativa racingprodukter från ELF. Som ett varumärke av TOTAL har ELF en lång historia inom motorsporten med många topplaceringar genom åren.

– Tack vare detta stöd siktar vi på pallplatser och en placering bland de fem bästa teamen i år, säger Mattias Andersson, förare och teamchef i Dacia Dealer team.
– Dacia hade en bra säsong förra året och i slutet tillhörde vi de fem, sex bästa teamen. Nu hoppas vi starta årets säsong som vi slutade det förra.

I årets säsong räknar Mattias med att få köra sitt 500:e lopp i STCC. 41-åringen från Linköping började köra STCC redan för tretton år sen och han och Fredrik Ekblom är de förare som kört flest race.
– Det är tredje året jag kör den här typen av racingbil och det tog tid att vänja sig från en motorsvagare framhjulsdriven bil till bakhjulsdrift och betydligt fler hästar. Men nu är jag ordentligt inkörd.

I år har teamet också fått stöd via oljebolaget TOTAL*, mer specifikt genom varumärket ELF, som satsar rejält på motorsport med bland annat Petter Solberg och Hansen Motorsport i rallycross, och nu även i STCC med Dacia.
– Vi ser motorsport som en viktig del i vår affärsstrategi och när möjligheten dök upp för ett samarbete med Dacia i Norden var detta en självklarhet för oss, säger Robin Jacobsson, Marketing Executive på TOTAL* Nordic
– För oss är det väldigt roligt att Elf ser potentialen i Dacia och vår satsning i STCC, säger Joakim Jöhncke ansvarig för Dacia i Sverige.

*) ELF är ett varumärke inom TOTAL. TOTAL är en ledande energikoncern med aktiviteter i fler än 130 länder. Dess 97,000 anställda bidrar till expertis inom alla delar av industrin – från utforskning och produktion av olja och naturgas, raffinering och marknadsföring, ny energi, handel och kemikalier – allt för att förse världen med energi, både idag och imorgon. TOTAL är även en ledande smörjmedelstillverkare med produkter och tjänster för alla ändamål, under varumärkena TOTAL och ELF.

Foto: Racefoto