Dacia fortsätter köra i STCC 2015

Sveriges snabbast växande bilmärke Dacia fortsätter sin satsning med Dacia Dealer Team i STCC 2015.
Dacia Dealer Team deltog första gången i STCC år 2013 med teamchef och förare Mattias Andersson, en satsning som Dacia dragit stora fördelar av. Dacia Dealer Team är ett samarbete mellan Dacia, märkets svenska återförsäljare och MA:GP.

– Vi är väldigt nöjda med satsningen på Dacia Dealer Team i STCC. Varumärket har synts tydligt på Sveriges racingbanor, försäljningen av Dacia är en succé med en ökning till och med Juli 2014 på hela 211% jämfört med 2013, säger Joakim Jöhncke, varumärkesansvarigför Dacia i Norden.

– Mattias träffar våra Daciakunder och återförsäljare i samband med racen och bidrar till en stolthet för märket, det är väldigt viktigt för oss, fortsätter Joakim.

– Att vi dessutom har Sveriges högsta kundlojalitet med Dacia, har stärkt oss i beslutet att fortsätta med STCC-satsningen, avslutar Jöhncke.

Teamchef och förare i Dacia Dealer Team är Mattias Andersson som har en gedigen bakgrund inom racing med framgångar både utomlands och i Sverige.

– Det känns riktigt bra att få möjligheten att fortsätta köra och jobba med Dacia som är ett av de bilmärken som har växt snabbast under de senaste åren, säger Mattias.

Hittills i år har det gått bra för Mattias i STCC. Teamet ligger fyra i mästerskapet med två kval och fyra race kvar att köra vilket gör att det finns många poäng att slåss om för att ta ytterligare kliva upp i tabellen.

– Vi ser fram emot en lyckad säsong 2014 och nya framgångar med Dacia 2015 och tackar för förtroendet att få fortsätta, avslutar Mattias Andersson

Dacia är Sveriges snabbast växande bilmärket just nu med en ökning på hela 211% till och med juli jämfört med samma period 2013. Det betyder en marknadsandel på 1,63 % till och med juli 2014. Dacia är det bilmärke med högst kundlojalitet där hela 72,2% av Daciaägarna väljer att köpa en ny Dacia när det är dags att byta bil. (källa Vroom)