Dacia går för segrar och medalj

På torsdag inleds STCC-säsongen 2015 med officiellt test på Ring Knutstorp i Skåne. Dacia Dealer Team kommer väl förberett och med en förväntansfull Mattias Andersson bakom ratten.
– Årets målsättning är delsegrar och medalj totalt, slår han fast.

Säsongen 2015 blir Dacia Dealer Teams tredje i STCC. Detta firar märket med att lansera en begränsad upplaga av Dacia Logan MCV och Dacia Duster – båda läckert Cosmos-blå – i serien STCC Edition!
Nu hoppas Dacia Dealer Team få fira på banan också. Fjolårssäsongen innebar ett rejält lyft med flera pallplatser, flitigt poängplockande och en medaljchans in i finalen på Mantorp Park.
– I år hoppas vi kunna prestera ännu bättre och känslan inför säsongen är god. Teamet är det samma som förra året och bilen är i bästa skick efter att ha fått mycket omvårdnad under vintern. Både motor och växellåda har varit på totalrenovering i Frankrike.
Det är ingen tvekan om att Dacia Dealer Team vill flytta fram sin position ytterligare i mästerskapet.
– Målet är att slåss om medalj och att ta den första STCC-segern för Dacia – och den 100:e totalt för mig i karriären – så fort som möjligt, säger Andersson utan minsta tvekan.

Årets startfält i STCC kommer inte att bli riktigt lika stort som 2014.
– Men konkurrensen i toppen är den samma vilket innebär att det blir precis lika svårt att vinna race och ta sig upp på pallen.
Ändå är det precis det Andersson har tagit sikte på.

Nytt för året är att STCC har bytt däckleverantör. I år tävlar svensk racings huvudklass på Michelin.
– Nya däck väcker alltid många frågor. Är de snabbare eller långsammare än de vi körde på i fjol? Håller de bättre eller sämre? Att hitta rätt med däcken blir en viktig uppgift under veckoslutets test på Ring Knutstorp.

Foto: Racefoto