Mattias Andersson testtvåa på Ring Knutstorp

Mattias Andersson och Dacia Dealer Team visade klassen direkt när STCC-teamen genomförde säsongens första test. På Ring Knutstorp i Skåne noterades den rutinerade östgöten för den näst bästa varvtiden i sin Dacia STCC Edition.
– Jag är nöjd. Det blev ett lyckat test som kändes bra från första början, konstaterade Andersson efteråt.

STCC-premiären närmar sig med stormsteg. Första tävlingen avgörs i Skövde 8-9 maj. Torsdag och fredag testade teamen i Skåne. Totalt deltog tolv förare i säsongens första kraftmätning.
Mattias Andersson visade att han och Dacia Dealer Team gjort hemläxan under vintern. Redan under den första testdagen åkte han varvet på 57,657, en tid som bara regerande mästaren Thed Björk lyckades straffa. I sin Volvo var han ynka sex hundradelar snabbare än Andersson.
Bakom var det ännu tätare. Fredrik Ekblom, Richard Göransson och Fredrik Larsson skuggade alla den blå Dacian, men Andersson höll undan och hade marginalerna på sin sida.
– Men det var som sagt otroligt jämnt. De fem främsta i totallistan var inom nio hundradelar.

Försäsongstesten var Mattias Anderssons bästa hittills under det tekniska reglemente som sedan några år tillbaka råder i STCC. Hans insats gav givetvis självförtroende och uppmärksammades av media på plats.
– Kul att vi lyckades bra direkt. Test kan inte jämföras med tävling, men med den här insatsen i ryggen behöver vi inte revidera vår målsättning att ta medalj i årets mästerskap. Jag har blivit fyra som bäst i STCC. I år ska det gå bättre, säger Andersson.

Dagarna på Ring Knutstorp är de enda STCC-förarna får innan premiären i Skövde. Förutom att sätta snabba tider lade teamen ner mycket tid på att bekanta sig med de nya däcken från Michelin.
– De är helt klart annorlunda jämfört med de vi körde på i fjol och med två testdagars erfarenhet av dem tror jag att STCC 2015 kommer att präglas en hel del av däckstrategi.