Fjärde plats och viktiga poäng för Dacia i race ett på Mantorp Park

Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, slutade på fjärde plats i det första av två kvällsrace på Mantorp Park. Insatsen innebar att hemmaåkaren är ensam fyra i STCC-tabellen inför kvällens andra heat, som avgörs kl 21.20.

Mattias Andersson inledde det första racet starkt. Tack vare en bra start lyckades han ta sig om tredjeplacerade Fredrik Ekblom och ta rygg på mästerskapsledande Thed Björk och tvåan Fredrik Larsson.
Volvoföraren kom emellertid tillbaka. Redan på det andra varvet bromsade han sig förbi den blåa Dacian i ingången till hårnålen efter långa rakan.
– Ekblom fick en bättre utgång ut på rakan och det blev avgörande i nästa sväng. Jag fick acceptera den omkörningen, men fokuserade sedan på att inte släppa någon mer förbi mig, berättar Andersson.
Det lyckades han med. Richard Göransson försökte utmana, men inte ens när fältet trycktes ihop under några varv bakom säkerhetsbil lyckades den flerfaldige mästaren hota föraren och teamchefen i Dacia Dealer Team.
– Fjärde plats bakom Björk, Larsson och Ekblom och tolv värdefulla poäng var okey. Nu laddar vi om för heat två där vi har en bra chans från tredje startruta. Vi har sparat ett nytt set däck till det racet, siktar på en ny bra start och hoppas kunna ta oss om en, kanske två, konkurrenter redan i inledningen på racet.

Resultat.
STCC, Mantorp Park 25 juni.
Heat 1.

1) Thed Björk, Volvo, 25 varv
2) Fredrik Larsson, BMW, + 1,768
3) Fredrik Ekblom, Volvo, + 2,142
4) Mattias Andersson, Dacia, + 3,445
5) Richard Göransson, Saab, + 4,122