Mattias Andersson pallade i andra racet

Mattias Andersson i Dacia Dealer Team avslutade STCC-lördagen i Falkenberg med en pallplats. Efter ett dramatiskt race körde han in på tredje plats och räddade på så sätt upp en jobbig helg.
– Vi hade okej fart, men vi är inte tillbaka i den form vi hade i premiären i Skövde, sa han.

Teamet gjorde en del förändringar på bilen till andra racet, något som gav positivt resultat. I första blev han bara sexa efter ett jobbigt race med ett par incidenter som gjorde bilen svårkörd.
– Bilen var bättre, vi gick tillbaka dit vi började helgen. Jag fick en bra start och tog mig upp till fjärde plats, sa Andersson.
Säkerhetsbilen kom ut på banan efter att Fredrik Ekblom tvingades bryta och det dröjde inte länge innan Andersson tog sig upp på tredje plats och snart även till andra. I det läger ledde prins Carl Philip Bernadotte loppet.
– De ropade i lurarna att jag skulle köra ifatt prinsen men det var inte så lätt. Jag gjorde vad jag kunde men bakvagnen släppte gång efter gång och jag fick lugna ner mig, sa Andersson.

Konkurrenter närmade sig bakifrån och Mattias Andersson kunde inte göra annat än att släppa förbi båda.
– Jag kunde inte svara, vi tappade tempo i däcken, annars det hade varit kul att jaga ikapp prinsen så som det blev.
Fredrik Larsson var nämligen först över mållinjen men han fick tidstillägg och slutade åtta. Därmed tog prins Carl Philip sin första STCC-seger i karriären.
– Jag visste inte om bestraffningen på Fredrik. Jag hade varit hyfsat nöjd med fjärde plats men tredje är bättre. Vi har tre tredjeplatser i år men saknar pricken över i. Vi hade behövt lite bättre fart för att kunna utmana på allvar i dag, sa han.

Nu gör STCC ett uppehåll på drygt en månad. Nästa tävling är i Karlskoga 15 augusti.
– Karlskoga en bra bana som jag gillar och jag var tvåa på Solvalla tvåa förra året, jag ser fram mot hösten.

Resultat race 2: 1) Carl Philip Bernadotte, Polestar Racing, Volvo, 2) Richard Göransson, Team Tidö, Saab, +0.612, 3) Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, Dacia, +3.482, 4) Erik Johansson, Team Kia, Kia, +11.419, 5) Kevin Aabol, Team Kia, Kia, +11.584, 6) Erik Jonsson, Sportpromotion, BMW, +11.920, 7) Emelie Liljeström, Team Kia, Kia, +25.074, 8) Fredrik Larsson, West Coast Racing, BMW, +26.792, 9) Emma Kimiläinen, PWR Racing Team, Saab, +1 varv, 10) Roger Samuelsson, Team Tidö, Saab, +1 varv, 11) Thed Björk, Polestar racing, Volvo, +7 varv,

Poängställning