Dacia satsar vidare i STCC 2016

Dacia fortsätter sin satsning med Dacia Dealer Team i STCC 2016.
– Både vi och våra trogna kunder vill se Dacia på banan även kommande säsong, konstaterar Joakim Jöhncke, varumärkesansvarig för Dacia i Norden.
Föraren och teamchefen Mattias Andersson tackar för förtroendet och siktar högt.
– Målet är att ta medalj i mästerskapet och erövra Dacias första raceseger i STCC, säger han.

Genom ett samarbete mellan Dacia, märkets svenska återförsäljare och det Linköpings-baserade racingteamet MA:GP gjorde Dacia Dealer Team entré i STCC 2013. Premiärsäsongen resulterade i en åttondeplats och sedan dess har racingframgångarna gått hand i hand med märkets höga och stabila försäljningssiffror.
2014 slutade Mattias Andersson sexa i förarmästerskapet och i år blev det en fin femteplats efter en handfull besök på prispallen.
– Vi har utvecklats och nått större framgångar för varje år och är tacksamma för det fortsatta stöd och förtroende Dacia och märkets återförsäljare visar oss genom det nya avtalet. De är nöjda med vad vi presterat hittills, men vill självklart att vi lyckas ännu bättre 2016. Det är en ambition och dröm jag delar med dem, säger Andersson vars högsta önskan inför den kommande säsongen är att ge Dacia sin första seger någonsin ni STCC.
– Vi hade några bra lägen säsongen som gick. Med sju deltävlingar blir det 14 chanser till i sommar, konstaterar Andersson med ett leende.

Joakim Jöhncke håller självklart tummarna för att Dacia Dealer Team ska ta det avgörandet steget upp överst på prispallen 2016.
– Det är givetvis vad vi hoppas på, men värdet av vår satsning mäts inte bara i tävlingsmässiga resultat. Vårt engagemang i STCC har i stor utsträckning bidragit till våra försäljningsframgångar de senaste åren. Genom vår medverkan och konkurrenskraft i mästerskapet har vi nått ut med vårt varumärke och våra produkter på en marknad där vi hittat många nya kunder. Ett bevis på det är det gensvar vi fick på vår inbjudan till finalen på Ring Knutstorp tidigare i höstas. Tusen anhängare kom till banan i 250 Dacia-bilar för att heja fram vårt team, säger Jöhncke.

Fakta
Mattias Andersson
Född: 9 maj 1973.
Bor: Linköping.
Familj: Monica och barnen Viktor och Filippa.
Yrke: Racerförare, driver gokarthall i Linköping.
Dacia-facit i STCC: Åtta 2013, sexa 2014 och femma 2015.

Dacia STCC Edition
Motor: V6-motors på 3.500 cc.
Effekt: Ca 430 hk.
Växellåda: Sadev 6-växlad sekventiell med rattpaddlar.
Bromsar: PFC.
Färgar: Speedline 18 tum med centrummutter.
Däck: Michelin.
Vikt: 1.140 kg ink förare.

STCC-kalendern 2016
1 maj: Skövde
26 maj: Mantorp, kvällsrace
19 juni: Anderstorp
10 juli: Falkenberg
14 augusti: Karlskoga
3 september: Solvalla
24 september: Knutstorp