Lyckat STCC-test för Dacia Dealer Team

Nedräkningen för STCC-premiären i Skövde den 1 maj har börjat. Mattias Andersson och Dacia Dealer Team genomförde nyligen ett test på Ring Knutstorp i Skåne med lyckat resultat.
– Körningen satt rätt bra direkt och vi var där och nosade strax bakom Volvobilarna, konstaterar en belåten Andersson.

Endast tre bilar valde att delta i säsongen första STCC-test (övriga kör på Gelleråsbanan utanför Karlskoga på tisdag). För Mattias Andersson spelade det ingen roll. Med Polestar Cyan Racing på plats fick Dacia Dealer Team möjlighet att mäta sig mot de senaste årens dominanter i mästerskapet.
Och Mattias Andersson utmanade verkligen toppteamets nya förare, Richard Göransson och Robert Dahlgren. Den första testdagen – då Göransson slog till med en kanontid, 57,41 – var Andersson bara 15 hundradelar bakom Dahlgren. Dagen därpå skiljde det bara 13 hundradelar till Dahlgren som då hade bästa tid.
– Strax innan lunch var vi till och med snabbast och det bestående intrycket av testen var att tempot var högt och att vi vara riktigt nära Volvo-bilarna.
Att jämföra tider från olika tillfällen är inte helt rättvist, men Anderssons 57,80 respektive 57,63 de båda dagarna var klart bättre än den tid (57,93) som gav pole position i fjolårets final på samma bana.

Nu var det inte bara speeden föraren och teamchefen Mattias Andersson var nöjd med under besöket i Skåne.
– Vi körde 186 varv, ca 40 mil, under två dagar utan minsta tekniska bekymmer. Arbetet i teamet fungerade också perfekt, konstaterar Linköpingsföraren.
Dag två avslutades i regn vilket gav deltagande team möjlighet att köra in sig på de nya regndäcken från Michelin.
– Regn tränar man inte i så ofta så vi tog chansen och det gick bättre och bättre. En och en halv dag på torrt och en halvdag i regn. Det var en bra, givande och roligt test.

Dacia Dealer Team hade ett filmteam på plats på Ring Knutstorp. Se det lyckade resultatet av deras arbete på teamets hemsida på Facebook: https://www.facebook.com/Dacia-Dealer-Team-1638133826412449/?fref=ts